Avui volem compartir aquest recull de pensaments d’en Jon Jandai, granger tailandès creador d’una comunitat de vida sostenible i expert en bioconstrucció, que vam poder escoltar durant les jornades d’Educació per a la Vida:

“La felicitat està en contra del capitalisme. L’amor no és bo per a l’economia. Per això no s’educa per a l’amor. S’educa per a tenir un ofici, una feina productiva de cara a mantenir el mateix sistema econòmic. Quan més consumeixes, més has de treballar, menys temps tens per a tu i per a la teva família, més infeliç ets i més consumeixes. És una roda. Per això dic que l’educació crea robots.”

“A la vida tenim quatre necessitats bàsiques: menjar, llar, roba, salut. El sistema educatiu no ensenya cap d’aquestes coses. Ni a saber cultivar el nostre menjar, ni a construir una casa amb les nostres mans, ni a fer-nos la roba, ni a cuidar i conèixer el nostre cos.”

“Els ocells construeixen el seu niu en un o dos dies. Nosaltres necessitem trenta anys per pagar una casa. Això no està bé.”

“La majoria de les feines ens empobreixen, ja que gasten els recursos naturals del planeta. No treballem per deixar-los diners als nostres fills, treballem per deixar-los recursos naturals.”