Diuen els savis de tots els temps que tal i com és a dins, així és a fora, que cadascú de nosaltres és la terra i la terra és en cadascú de nosaltres, que cada cèl·lula nostra conté l’univers sencer.

Com alimentaríem, doncs, el que ens envolta? els rius? les flors? i a nosaltres? com ens alimentaríem?

Hauríem de parlar, aleshores, no només del simple gest de menjar, d’un procés digestiu, de calmar la gana del cos, sinó de quelcom més: parlaríem de nodrir-nos. Allò que els savis de tots els temps anomenen alimentar-nos emocionalment.

Aquest és el camí que hem escollit a Sa Llavor; el menys transitat, i això ens obliga a treballar una mica més, a deturar-nos, a preguntar, a dubtar, a indagar, a aprendre noves maneres de fer les coses.

Però tal vegada aquest camí també ens permeti veure les coses des d’un altre punt de vista. Ens permeti pensar: “no és només haver de sortir del que ja conec, d’allò que és fàcil, sinó tenir la llibertat de poder plantejar-m’ho”.

Així ens plantegem l’alimentació a Sa Llavor, com un camí que enlloc d’allunyar-nos ens deixa altre cop al principi, al punt de partida, com les excursions dels divendres. El principi d’honorar-nos, valorar-nos, estimar-nos, nodrir-nos físicament i espiritualment.

Us convidem a fer aquest camí amb nosaltres per tal que els berenars de cada dia, els de les excursions dels divendres, el pastissos d’aniversari, compleixin sempre amb aquests principis, evitant afegir sucre, estimulants (xocolata), ou, carn, peix, greix animal (excepte lactis) i gelatina animal.

També us volem donar un espai a la nostra newsletter, per tal que pugueu compartir les vostres receptes.

Esperem que gaudiu d’aquest trajecte deliciós i nutritiu amb nosaltres.

Bibliografia que podeu consultar:
Sugar Blues. William Dufty
That sugar film. Damon Gameau (documental)
Sobredosis de azúcar. La noche temática (documental)