LA VERITABLE EDUCACIÓ ÉS DESCOBRIR QUI SOM

Ens plau anunciar-vos la catorzena edició de la trobada anual d’Educació per a la Vida, que se celebra a Pollença els dies 6 i 7 d’octubre. Aquesta trobada, dirigida especialment a famílies i mestres, és un viatge per retornar la dignitat i el sentit profund a l’educació a través dels valors humans, espirituals, culturals i artístics.
Una trobada que se centra en l’art de viure, en una educació holística que activa la capacitat de pensar, de sentir i de fer, introduint una nova ètica on l’escola és la vida i els protagonistes en són els nens, els pares i els mestres.
Aquesta edició comptarà amb la presència de Satish Kumar, Mikhail Petrovich, Jon Jandai, Ángeles Caso, Esteve Humet, Joan Buades i César Bona, tots ells grans referents en aquest camí de transformació social.
Des de Sa Llavor, que sempre ha estat present en aquestes jornades com a llavor de canvi per a una nova educació, us animem a assistir-hi per aprendre i seguir creixent des de l’experiència i la participació.

2018-09-29T19:03:46+00:00septiembre 28th, 2018|

LOS CEREALES Y EL SER HUMANO (I)

Los cereales han sido compañeros del desarrollo de los seres humanos desde hace miles de años, marcando la cualidad e influencia sobre distintas culturas.

El cereal, cuyo nombre proviene de la diosa Ceres, diosa de la agricultura, marca el inicio de la agricultura y, como tal, una relación con la tierra nutritiva y simbólica.

Cada semilla sembrada guarda en su interior la Luz de la Vida y esta despierta cuando un rayo de sol la atraviesa dándole su calor, así la planta nace y crece con un fuerte enraizamiento a la Tierra y su mundo mineral, como una de sus cualidades, que desprenderá al ser ingerida por el Ser Humano.

En el grupo de 3º y 4º de educación Primaria hemos comenzado a conocer los cereales y durante cuatro días hemos ayudado a las semillas a despertar invocando la fuerza de los elementos a través de los días, así el lunes le pedimos a la luna que con el agua le llegara su fuerza, el martes al fuego que despertara su calor, el miércoles que el aire la dirigiera al cielo y el jueves las llevamos germinadas a la tierra para que sus raíces crezcan fuertes y profundas y se puedan levantar hacia la luz.

En este proceso simbólico de conocer los cereales, revivimos la evolución del ser humano, el abandono del paraíso como símbolo de la primera infancia y nos introducimos en el conocimiento del mundo a través de la fuerza transformadora del ser humano.

2018-09-30T19:22:59+00:00septiembre 27th, 2018|

EXTRAESCOLARS: CANT CORAL AMB EVA CASTANEDO

“En aquestes classes faran cant col·lectiu, expressió corporal a través d’escenes de musicals, música actual i qualsevol altra que els hi ajudi a aprendre tot gaudint. Els nens van sortir molt contents de la classe de prova, així com també la professora, que va comentar que com més alumnes hi hagi, més divertit i enriquidor serà per a tots”

Això és el que explicava una mare de l’escola després de la primera classe de prova de cor, animant a les famílies a unir-s’hi. Tenim la sort, a més, de comptar amb una mestra excepcional, l’Eva Castanedo Cobos, amb un nivell de prestigi, experiència i professionalitat extraordinàries.

També us volem animar a apuntar-vos a les classes de cant conscient per adults, on us faran descobrir la pròpia veu, a connectar millor amb nosaltres mateixos i amb els altres.

Dies i horaris:

Cant coral per nens:  dimecres 15 a 16.
Cant Conscient (adults) dimecres 19 a 20.

Per apuntar-vos podeu escriure a evacastanedocobos@gmail.com

2018-09-29T19:06:58+00:00septiembre 27th, 2018|

FENT COMUNITAT: L’ALÍCIA, DELEGADA D’INFANTIL

Qui ets?
N’Alícia Serra, mare de dos tresors que van a infantil, n’Uriol de 5 anys i n’Aleix de 3 anys. També sóc delegada del grup d’Infantil. De professió, sóc intèrpret de llengua de signes. Fins fa poc estava d’excedència per tenir cura dels meus fills però recentment he renunciat a la meva plaça per poder seguir tenint temps i disponibilitat per a ells i, a més, posar en marxa uns projectes que tinc en ment i perseguir somnis.

D’on véns?
Venc de Son Ferriol però actualment, mentre es fa la reforma de la que serà la nostra llar, vivim provisionalment dins una caseta de fusta a foravila de Binissalem. Tota una aventura, sense llum ni aigua, però plena de senzillesa i felicitat. Tenim la sensació d’estar una temporada d’acampada continua, que ens connecta amb la natura i amb nosaltres mateixos.

Per què ets aquí?
Esteim aquí perquè es l’escola que havíem somiat per als nostres fills, perquè respecten els seus ritmes i els acompanyen en el seu desenvolupament, perquè estan al seu costat, proporcionant-los un entorn de gran bellesa, mentre ells descobreixen les seves ales per volar.
Esteim aquí perquè la llavor que els nostres fills tenen dins seu germini i es converteixi en la planta, la flor o l’arbre que han vengut a ser.

2018-09-29T06:30:22+00:00septiembre 27th, 2018|

EL RACÓ DE LA PEDAGOGIA HOLÍSTICA

«L’educació, de la paraula llatina educare, significa extreure, treure, el que està dins de l’ésser humà, com quan tens una llavor, i d’aquesta llavor en surt un arbre. La llavor conté l’arbre. Només necessites tenir les condicions apropiades perquè la llavor es converteixi en un arbre. De la mateixa manera, tot cervell humà, tota ànima humana, és la llavor «.

Satish Kumar

2018-09-27T15:24:23+00:00septiembre 27th, 2018|

AGENDA DE LA SETMANA

Esdeveniments:

Dissabte 6 i diumenge 7 d’octubre: Jornades d’Educació per a la vida. Pollença

Extraescolars:

Aquesta setmana comencen la majoria de classes d’extraescolars,
us animem a participar-hi!

2018-09-27T12:10:57+00:00septiembre 27th, 2018|

FORMACIÓ EN PEDAGOGIA HOLÍSTICA SA LLAVOR 2019

“L’Educació per a l’evolució de l’ésser humà”

Us presentem la sèptima edició del programa de la formació, que començarà el dia 11 de gener de 2019 a la Fundació Sa Llavor de Binissalem, Mallorca, i tindrà lloc un cap de setmana al mes durant 6 mesos, finalitzant l’1 de juny de 2019. L’horari serà els divendres de 17:30 a 20:30 hores i el dissabte de 9:00 a 17:00 hores.
Fundació Sa Llavor pertany al Cens d’entitats col·laboradores de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats de les Illes Balears i realitza des del 2012 programes de Pedagogia Holística Sa Llavor homologats com a Formació Permanent del Professorat.
Vine, inspira’t i sigues una de les llavors que sembri un canvi en l’educació.

2018-09-22T16:41:06+00:00septiembre 20th, 2018|

LA CIRCUNFERENCIA COMO PRINCIPIO Y FIN

En el grupo de 5º y 6º de Educación Primaria hemos comenzado la clase principal con la geometría. Hemos partido de la Atlántida con Manu (el iniciado), hacia la India, después del gran diluvio. Ahora toca narrar el prolijo y bello acervo mitológico de la India, todo un placer para los sentidos.
A través de las narraciones vamos creando formas en el cuaderno de geometría. Siempre partimos desde la circunferencia como un origen o un fin, y, entre medias todo lo demás.
El Samsara es la rueda de la vida, del Dharma, en el hinduismo. Todo es circular y en la geometría partimos de este primer dibujo impermanente (como una pompa) e ilusoria como la vida, para llegar a las diferentes formas que están presentes en la naturaleza, la historia y los mitos.

2018-09-27T19:56:01+00:00septiembre 20th, 2018|

FENT COMUNITAT: REUNIÓ DE FAMÍLIES

Qui ets?
D’on véns?
Per què ets aquí?
Aquesta és la proposta d’aquest nou espai dedicat a la comunitat Sa Llavor.

A la reunió del passat dijous, dedicada a la presentació del curs, vam demanar a tota la comunitat, tant de famílies com de personal de l’escola, que juguessin a aquest joc; el de presentar el seu company responent a aquestes preguntes. Una forma divertida i inspiradora de donar-nos a conèixer.
Ens agradaria fer servir aquest espai per poder seguir jugant a aquest joc. Ens hi ajudes? Envia’ns les teves respostes i una fotografia a:
benvinguts@sallavor.es

2018-09-20T20:43:58+00:00septiembre 20th, 2018|
Ir a Arriba