Hem encetat un nou període amb el grup de 3r i 4t d’ESO. Ens endinsarem durant les quatre properes setmanes en la Història Contemporània. Comencem amb l’esfondrament de l’Antic Règim i l’anàlisi dels grans canvis socials, econòmics, polítics i ideològics que s’amaguen darrera d’aquest fet.

Per apropar-nos a en aquest moment històric, s’ha lliurat a cada alumne un relat biogràfic, abordant curiositats o aspectes de l’esfera més privada de personatges destacats. A partir d’aquesta primera presa de contacte, cadascú ha realitzat des de casa, una recerca i estudi sobre el protagonista, i ha preparat una exposició oral. A final de setmana, els alumnes han pogut compartir amb la resta de companys, els fruits de la seva investigació . Han estat exposicions clares i rigoroses, on cada estudiant ha prioritzat i decidit quina vessant del personatge volia tractar, ja que disposaven d’un temps limitat.

La professora que acompanya l’alumnat en aquest projecte és la Clara Viñuales, que s’ha incorporat a l’equip de l’Escola Sa Llavor al gener, desenvolupant els projectes de Geografia i Història en llengua catalana i participant en els processos artístics en l’àrea de Música amb els grups de primària i secundària. La Clara és llicenciada en Dret, mestra en Educació Primària (especialitat música), professora de grau mig de música (Conservatori Liceu – instrument: piano) i professora de secundària de l’especialitat Geografia i Història. ¡Benvinguda Clara!