Des del punt de vista històric, poques vegades hi ha hagut una societat més interessada que la nostra en l’acumulació d’informació, posant l’educació i la saviesa en el mateix pla.

I tanmateix se sap que els empleats i els líders més valorats no són aquells que estan més formats, sinó aquells que mostren qualitats com l’empatia, la cooperació, ser un bon comunicador, la resiliència… és a dir, qualitats humanes. Per això avui dia les empreses inverteixen cada cop més en programes de mindfulness i desenvolupament de soft skills per als seus empleats. Si això és així, per què a les escoles no ensenyen, a més de coneixements, habilitats més focalitzades en les necessitats i interessos humans?

Escola Sa Llavor ha iniciat una formació setmanal de 6 mesos per als seus mestres anomenada Education for Life, per ampliar encara més la nostra consciència de com preparar els nens per a un món que canvia veloçment. On, a la mida de cada edat, es treballen els valors i el coneixement de si mateix, perquè abans que ens puguem relacionar amb realitats alienes a la nostra, hem de tenir un sentit ferm de qui som.

Volem formar éssers humans amos de si mateixos, madurs, positius, reflexius, enèrgics i creatius, capaços de desenvolupar el seu màxim potencial. Quan s’afirma un nen a nivell de l’ànima, l’excel·lència acadèmica i l’èxit personal sorgeixen naturalment.

Aquest projecte és per a aquelles persones que senten que l’educació ha de significar més que una adquisició de coneixements, més que una exposició intel·lectual a una gran quantitat de conceptes i més que una preparació pragmàtica per a l’ocupació. És una crida al canvi, basat en una visió profunda dels potencials de cada ésser humà, que ens diu com nodrir la creativitat, la saviesa i la intuïció de cada nen i com aprofitar-ne les capacitats inexplorades.

Més informació: Education for life

Imparteix: María Domínguez

 

MARÍA DOMÍNGUEZ

Em vaig fer mestra després d’haver realitzat diferents estudis i feines, vaig descobrir tard la meva vocació. Vaig estudiar Magisteri a La Salle i posteriorment vaig fer la formació de 3 anys de Pedagogia Waldorf, així com la de Pedagogia de Suport Waldorf. He treballat com a mestra d’Educació Primària a l’Escola Waldorf d’Aravaca, Madrid, des de l’any 2004, de la qual vaig ser mestra fundadora de primària i membre de la Junta Directiva durant 13 anys. Tot i això, amb el pas del temps, sentia que em faltava alguna cosa i amb el naixement del meu fill i després, la pandèmia, vaig començar a preguntar-me quin era el veritable sentit de l’educació. És llavors quan vaig conèixer Education for Life: el 2021 em vaig formar en línia i el 2022 em vaig traslladar amb la meva família a viure a Perusa, Itàlia, per acabar la meva formació. Actualment treballo com a Assessora a la Fundació Sa Llavor, on he començat a impartir al claustre de mestres la formació d’Education for Life.