Un homenatge a l’artista

S E N T I R   E L   C O L O R

Performance

27 de maig de 19 a 20h.

Fundació Sa Llavor, Binissalem, Mallorca

 

SENTIR EL COLOR és un projecte multidisciplinari que uneix l’Eurítmia Contemporània, la música i la recitació en viu, l’art audiovisual i la poesia de María Zambrano, entreteixit amb entrevistes a Pablo Picasso i ambientat en quadres de Joan Miró. És una ferma aposta per la cultura i l’art.

Descobreix i viu el significat més profund del que és l’art a la societat actual mitjançant el moviment artístic, la música, la paraula i la pintura, a través d’un homenatge a quatre famosos artistes: Pablo Picasso, Joan Miro, María Zambrano i Jordi Sabatés.

 

El cor, centre que acull el fluir de la vida, no per retenir-lo, sinó perquè passi en forma de dansa; sense perdre el pas, apropant-se amb la dansa a la raó, que és la vida.
Maria Zambrano

…On influeixo les imatges i les imatges influeixen en la meva música…
per crear una realitat de misteri.
Jordi Sabatés

Intento aplicar colors igual que les paraules conformen poemes, igual que les notes creen música
Joan Miró

…Cal evitar que un home es quedi indiferent davant d’una obra d’art… el que cal aconseguir és que vibri, que s’emocioni, que creï alhora mitjançant la imaginació.
Pau Picasso

 

 

Està dut a terme per dones artistes que lluiten per integrar les arts escèniques i impulsar una nova manera de “sentir el color”. Esperem que aquest projecte plantegi preguntes a l’espectador i no deixi indiferent ningú.

 

Olga de Jenaro: Euritmia
Artista escènica i coreògrafa, experta a fer visible la paraula i la música a través de l’Eurítmia Contemporània. Ha treballat als Ensembles d’Euritmia de Berlín, La Haia i Madrid. Classes magistrals amb Carina Schmid a Suïssa. Co-Directora de la Formació d’Eurítmia de Madrid i creadora del projecte ANDANDO, estrenat al Cercle de Belles Arts de Madrid, 2021.

 

Irene Albar: Piano
Pianista i compositora formada en música clàssica al Conservatori de Madrid i especialitzada en improvisació i jazz amb Barry Harris durant 35 anys. Ha treballat en projectes de cinema, tv, musicals, teatre i espectacles diversos. Especialitzada en acompanyar cinema mut a Filmoteques i Festivals. Lidera el seu propi projecte en un trio de jazz i col·labora amb diferents formacions, entre elles, Andando.

 

Irene Sevilla: Art de la Paraula
Artista de la Paraula i Psicòloga. Formada en Art Dramàtic i Pedagogia Steiner. Membre d’un grup de recerca-acció dirigit per Sarah Kane a Anglaterra en el camp de la paraula creativa i la interpretació segons el mètode de Michael Txekhov. Coordinadora i docent en el desenvolupament de Processos Artístics a Educació. Cofundadora de la Fundació Sa Llavor.

 

Marta Navas: Direcció
Llicenciada per la Real Escuela Superior de Arte Dramático de Madrid, formant-se al Teatro de la Abadía. Tragèdia grega amb Theodorus Terzopoulos, Acadèmia Europea del Gest amb Jean Louis Heckel i Claire Heggen i Teatre Butoh amb Katsura Kan. Interpretació amb Fernanda Orazzi, Antropologia teatral amb Eugenio Barba i Julia Varley, Tècnica Txékhov amb Victoria di Pace. Ha treballat a la CNTC sota la direcció d’Adolfo Marsillach i Luis Blat. Premi Jose Maria Rodero a la millor actriu .protagonista. Compagina la seva feina d’actriu, amb la de pedagoga, i professora de ioga.

 

 

Informació i inscripcions:  escolacultura@sallavor.es