AIKIDO I LA PEDAGOGIA HOLÍSTICA, PRINCIPIS PER A LA VIDA

“L’Art de la Pau és una celebració de la unificació del cel, la terra i la humanitat. És tot allò que és bondat, bellesa i veritat”. Morihei Ueshiba

1.Educació Integral: el propòsit de l’aikido, com a herència de les arts marcials, és la formació integral de l’ésser humà. Desenvolupar un cos saludable, centrat, relaxat i connectat; que aculli un cor ple de llavors fèrtils, esperant per germinar. Una ment clara i serena que afavoreixi un esperit refinat i connectar-nos amb el tot.

2. Llibertat, confiança i respecte: la llibertat la podem experimentar fluint amb un moviment circular i continu com el de les òrbites dels astres; la confiança, tenint un cor que pugui acollir als enemics, ja que a un ésser lliure no se li pot fer mal. El respecte pren diferents formes segons les virtuts dels antics samurais. Respecte a un mateix, honorabilitat; respecte als altres, cortesia i benevolència; i respecte a l’entorn, justícia i honestedat.

3. Connexió amb la vida: en paraules de O’Sensei, “aquells que practiquin l’Art de la Pau han protegir el domini de la Mare Natura, la divina reflexió de la creació, i mantenir-lo fresc i amorós. L’Art del Guerrer dóna naixement a la bellesa natural. Les subtils tècniques d’un guerrer sorgeixen tan naturalment com l’aparició de la primavera, estiu, tardor i hivern. L’Art del Guerrer no és un altre que la vitalitat que sosté la vida “.

4. Comunitat i servei als altres: l’Aikido treballa des de la cooperació, la no resistència; no és una tècnica de lluita, sinó una via per trobar la pau en la teva pròpia vida, reconciliar el món i fer de la humanitat una gran família.

2019-10-10T10:51:05+00:00 octubre 8th, 2019|