Els dies 3 i 4 de febrer realitzem a la Fundació Sa Llavor el Taller de Pintura per a la Comunitat Educativa impartit per Víctor Mardaras.

Obrim la trobada experimentant a través de l’Eurítmia les qualitats essencials del blau i el groc, de la foscor i la llum. Vivim les seves polaritats en el nostre moviment i gest, des del profund i fosc cap a l’expansiu i lluminós i a l’inrevés.

Amb el triangle blau i el triangle groc oposats representats a la figura humana, els dos triangles s’uneixen al centre del pit creant un diamant de color verd, espai de llibertat. Des d´aquest lloc d´obertura ens movem i creem. Ara estem sintonitzats per començar a pintar des del color pur.

Transitem a través de l’aquarel·la el groc lluminós, el blau serè, el vermell voluntariós.

Amb quin color m’identifico? Quina viu fortament en mi?
A partir d’aquest color, creem una composició on convidem altres colors a dialogar, buscant equilibri i harmonia en donar i rebre.

Un nou horitzó s’obre en observar les pintures l’endemà, cosa que ens condueix a viure els colors des d’un altre material.
Els guixos pastel ens ofereixen la possibilitat de pintar suaument, creant l’espectre dels 7 colors a partir dels 3 primaris. Obren nous camins d’expressió, noves tonalitats i descobriments inesperats individuals i grupals.

Els colors plasmats sobre el paper també els vam poder experimentar a l’espai gràcies al moviment eurítmic. El mite grec d’Iris, filla de Taumates i Electra, missatgera dels déus i deessa dels 7 colors, representant de l’invisible i de la unió del Cel i la Terra, ens va inspirar per viure el moviment del color a l’espai, creant i experimentant el gest dels colors, violeta, blau, verd, groc, taronja, vermell, anyil. Com és el moviment del blau? Com es diferencia del moviment i el gest del groc? Com es mou el vermell?

Expressem les qualitats i l’essència més profunda dels colors mitjançant el moviment individual i grupal.

Un exercici de dibuix amb carbonet en blanc i negre, ens va donar l’experiència de crear sobre el paper un objecte amb volum i pes, llums i ombres. Aquesta vivència està associada amb la història de la pintura, quan l’artista aconsegueix dotar els objectes i les figures de pes propi i profunditat.

En acabar, després d’escoltar una breu narració sobre l’origen de les arts, realitzem una sessió en què cada participant va decidir de manera lliure els materials, el format i el tema de la seva pintura.

La intuïció, la imaginació i la inspiració artística sembren l’inici d’un nou camí que engloba i recull la vivència del color i la pintura.