MIGUEL ÁNGEL CASTILLO: CONSTRUIR AMB LES MANS

Després de finalitzar la formació professional com paleta restaurador, poc a poc em vaig adonar que molt pocs professionals coneixien les tècniques i els materials més antics amb els que s’han construït des de temps immemorials els pobles i ciutats del nostre país.
Fa catorze anys vaig concloure amb èxit el primer habitatge fet de bales de palla legalitzat a Mallorca, des de llavors, cada vegada que donava per acabada una casa, m’adonava que les tècniques i materials utilitzats oferien moltes més possibilitats de les que coneixia, així que em vaig començar a formar en tècniques antigues amb els millors mestres de país i actualment em dedico a fer els acabats dels habitatges amb materials 100% minerals i naturals.
Treballar amb materials mil·lenaris et connecta amb el passat, permet fer acabats únics amb la calç, l’argila, les sorres de Mallorca, els guixos artesans, etc. I, en definitiva, fer habitatges contemporanis amb materials locals sense deixar petjada ecològica. Els acabats s’elaboren al taller, per a cada habitatge hi ha un acabat diferent, la llum, els materials, les formes, tot influeix en cada obra i en cada habitant d’una llar. Formo part d’una xarxa d’artesans a nivell nacional que hem recuperat forns antics de guix en diferents parts de la Península.
Tots els meus materials són fabricats per empreses familiars i petits grups d’artesans.
Sóc en Miguel Angel Castillo i pots veure els meus treballs a través de les xarxes.
www.weareland.es

2021-03-26T09:07:24+00:00 març 22nd, 2021|