MACERANT OLI DE CALÈNDULA SILVESTRE

Dins de l’àrea de les ciències naturals, els alumnes de Segon i Tercer Cicle de l’escola han participat en una activitat del Projecte Bosc on han hagut de fer d’autèntics alquimistes de la natura. Primer han recol·lectat les flors grogues de Calendula arvensis, Calèndula silvestre, que han començat a florir entapissant el bosc. Les han posat totes en els seus pots de vidre i, seguidament, hi han abocat l’oli ecològic que havien dut de casa -oli d’oliva, oli de sèsam, oli de jojoba, oli d’avellanes,…-. A continuació han sacsejat el pot amunt i avall macerant bé la barreja.
Un cop a casa, les nenes i els nens hauran de deixar el pot a l’ampit de la finestra, lluny del sol directe, i cada dia girar-lo o bé cap per amunt o bé cap per avall, perquè totes les flors s’impregnin d’oli. Al cap de quaranta dies ja podran colar-ne el contingut, llençar les flors i guardar l’oli en un lloc protegit de la llum.
L’oli de Calèndula, ens ha explicat en Pau, té moltes propietats beneficioses per la pell, ajuda a guarir cremades, ferides, és cicatritzant, hidratant, calmant i suavitzant.

2021-03-26T09:06:44+00:00 març 22nd, 2021|