Des de la Fundació Sa Llavor estem molt feliços de poder anunciar que hem entrat a formar part de la comissió de suport del projecte Binissalem “Ciutat educadora”.

Per aquest motiu, participarem en la realització d’algunes de les activitats que es duran a terme en les properes setmanes per commemorar el Dia Universal dels Drets de la nena i el nen (20 de novembre), el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona (25 de novembre), i el Dia Internacional de la Ciutat Educadora (30 de novembre), dins del marc de la programació d’actes que se celebraran a Binissalem com a Ciutat Educadora.

 

Però, en què consisteix el projecte de Ciutat Educadora?

Aquest projecte sorgeix de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), on el municipi de Binissalem es va adherir l’any 2016. La missió d’aquest organisme és que l’educació es converteixi en una eina de transformació social a través de quatre eixos fonamentals:

  1. Que la població pugui gaudir d’una educació formativa al llarg de tota la vida i en tots els àmbits de la quotidianitat.
  2. Que la diversitat i la inclusió siguin valors directrius a cadascuna de les accions educatives que es duguin a terme, reconeixent la gran riquesa que aquests valors aporten a la comunitat.
  3. Que es promogui la participació ciutadana, implicant la comunitat en la presa de decisions relacionades amb l’educació, i generant una xarxa de col·laboració entre tots els agents i sectors involucrats per millorar-ne la qualitat.
  4. Que es fomenti el desenvolupament sostenible, promovent pràctiques educatives que tinguIn en compte el respecte pel medi ambient i la responsabilitat social.

 

A través d’aquest projecte, doncs, s’enforteixen els lligams d’unió de la comunitat amb un propòsit educatiu que es vol implementar a totes les esferes de la vida; objectius que conflueixen a la perfecció amb els principis pedagògics de la Fundació Sa Llavor. I ens fa especial il·lusió poder participar en un projecte comunitari de tal envergadura, perquè també el nostre impuls primigeni, com a comunitat educativa, tendeix a aquesta transformació social que només es pot dur a terme de la mà dels processos educatius d’ensenyament-aprenentatge.

 

Amb enorme gratitud per poder col·laborar en aquesta bonica iniciativa local i internacional, volem poder nodrir amb florides llavors aquest espai de trobada, de diàleg i d’acció que es desplega davant nostre i nosaltres, perquè l’educació integral qualitativa es converteixi en un dret bàsic de tots els éssers humans i al motor de transformació cap a una societat més harmònica, respectuosa, coresponsable, solidària, pacífica, amorosa i més connectada amb la vida.

 

 

AGENDA D´ACTIVITATS DE BINISSALEM CIUTAT EDUCADORA.

Dins dels actes commemoratius pel Dia Mundial de l’Eliminació de la Violència contra la Dona:

 

– Dimecres 22 de novembre:

19h. Lectura dramatitzada de textos d’autors que escriuen sobre les implicacions de ser dona per Magdalena Sbert. A la Fundació Sa Llavor.

Per facilitar l’assistència a aquesta activitat, hi haurà un servei d’acompanyament respectuós per a nenes i nens de 3 a 11 anys a càrrec de Crea-ti-vida: Centre d’Atenció Personal i familiar (Inscripció a aquest servei a través de WhatsApp al número de telèfon: 687775112)

 

– Divendres 24 de novembre:

9:30h. Taller de processos artístics amb materials naturals de pintura, llana i modelatge d’argila, adreçada a diferents grups escolars de primària del CEIP Robines de Binissalem. A la Fundació Sa Llavor.

 

11:30h. A la Plaça de l’Església es durà a terme la lectura del manifest institucional en commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. I es presentarà l’activitat comunitària “Senyals liles” en la realització de la qual ha participat l’alumnat de secundària de Sa Llavor, la resta de centres educatius de Binissalem, l’Espai de Dones, Binidons i Serveis Socials de l’Ajuntament, que han decorat diferents senyals de trànsit amb lemes en contra de les violències masclistes que posteriorment seran repartides per tot el municipi de Binissalem.

 

Dins els actes per a la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

 

Activitat oberta d’Eurítmia Social, a la Fundació Sa Llavor

 

-Divendres 1 i dissabte 2 de desembre:

Horari:

1 de desembre: 19 a 20.30 h.

2 de desembre: 10 a 20.30h

 

EURÍTMIA SOCIAL

Dinàmiques de moviment conscient per al desenvolupament de les persones i les organitzacions socials.

Què vol dir social?

Què és saludable a nivell individual i social?

Desenvolupament de les organitzacions socials. Enfrentar-se als canvis

 

La Fundació Sa Llavor, Mallorca, amb Teresa Mazzei, com a responsable d’Eurítmia Social, en cooperació amb la Secció d’Arts Escèniques del Goetheanum, Dornach, Suïssa, presenta un programa d’Eurítmia Social reconegut per l’Institut per a l’Eurítmia a la vida laboral, Den Haag, Països Baixos i homologat com a Formació Permanent per la Coselleria d’Educació.

 

– Desenvolupa la pròpia consciència i les habilitats socials.

– Experimenta a la pràctica la relació entre allò individual i l’impuls social.

– Entén l’organització en què estàs involucrat/a per motius socials o laborals, com un organisme viu: els elements, les fases, els processos vius, etc.

– Aprofundeix i enriqueix el coneixement intel·lectual a través del moviment dinàmic, sobre aspectes individuals/socials/organitzacionals.

– Descobriu els ponts que connecten l’individu amb l’organisme social.

– Passa del coneixement intel·lectual a la percepció i acció conscient.

– Desenvolupa la confiança en tu mateix i la capacitat creativa.