FENT CREMA DE CALÈNDULA

Les calèndules que van recollir les nenes i els nens aquest començament de primavera al bosc han estat molt ben aprofitades. A més de l’oli, aquest mes van elaborar una crema de calèndula amb cera d’abella.

Per preparar-la, van agafar 4 proporcions d’oli de calèndula per una porció de cera d’abella verge. Es van escalfar per separat al bany maria fins a aconseguir que la cera es liqüés. Després es va abocar l’oli amb cura al recipient de la cera. Finalment, es van emplenar els petits recipients per a la crema amb la barreja.

Aquesta crema té les mateixes propietats que l’oli de calèndula, però, en estar elaborada amb cera d’abella, no només té un gran poder hidratant sinó que a més, conté pròpolis, un antibiòtic natural que sintetitzen les abelles a partir de cera i resina de coníferes.

També es va aprofitar per explicar a les nenes i els nens més coses sobre les abelles: com segreguen la cera amb unes glàndules que tenen a l’abdomen, com pol·linitzen les flors, què és la mel, la diferència entre una bresca de vespa i un d’abella , qui són els abellots, les obreres i la reina en un rusc … i així es van apropar més a aquests insectes que avui dia estan amenaçats i que són essencials per a la supervivència de tot l’ecosistema.

2021-05-28T08:39:07+00:00 maig 28th, 2021|